Droomdebuut in D-B voor Mylène Spaak en Querido L’Eguille (verslag Brigitte)

Na een winter van trainen en combinatie worden werd in Chaam de eerste SGW gereden.
De dressuurproef ging goed. Querido wilde natuurlijk graag lopen maar inmiddels kan
Mylene dat goed oplossen. Querido was in de dressuurproef wel wat te loperig naar haar zin
maar Mylene kreeg een groot compliment van de jury: Super gave pony; jammer van
de spanning maar keurig en ponyvriendelijk gereden. Toen ze de punten zagen,
gingen ze echt uit hun dak. 196 punten! Moet je nagaan als de rust bewaard was gebleven.
Het springen was natuurlijk ook erg spannend. Maar Querido en Mylene deden
wat ze moesten doen: Foutloos!!

De cross was helemaal te gek. Wat een machine is die pony! Toen Mylene
bijna bij de finish was, had ze nog anderhalve minuut speling. Met de handrem
erop ging ze door de finish. Mylène zei: “mam, dit was zo gaaf. Ik kon hem
heel makkelijk regelen en de hindernissen waren net een grote galopsprong
voor hem. Ik was zo aan de finish.“ Dat die twee hun debuutwedstrijd gewonnen hadden
was echt boven alle verwachting. Ze stond te glimmen op het podium.

Het succes met Querido de L’Eguille was overigens al vrijdagavond begonnen.
Na de training afgelopen winter, heeft Mylene voor het eerst B springen
gestart in Bunschoten. Er waren 48 deelnemers. Ze gingen voor een fijn parcours,
zonder verwachting. Gewoon een mooi rondje springen.
Resultaat : 2e plek met echt een topscore voor stijl.


Debuut nieuwe combinatie Levi Driessen en Geotrade Solomon de L’Eguille (Claudia)

Mylène was niet de enige deelnemer met een “de L’Eguille” pony, in de zelfde rubriek
Starte ook Levi driessen met Geotrade Solomon de L’Eguille, ook voor deze combinatie
was het hun debuut, besloten werd dat Levi alleen voor een fijne wedstrijd zou gaan en
hij ging dus de cross in zonder op de tijd te letten, dit leverde veel strafpunten voor
tijdoverschrijding en een 10e plaats op maar een fijne wedstrijd en vertrouwen opbouwen
is op dit moment veel belangrijker dan in de prijzen rijden.

Oude bekenden

Levi reed ook in de klasse D-M
Dit keer met Geotrade Olivier de L’Eguille. Ze reden een geweldige wedstrijd maar
ook hier weer zonder klok, dat stond een hoge notering in de weg.
Zonder tijdfouten zou Levi de klasse M hebben gewonnen.

Een zeer verdienstelijke 4e plaats was er voor de bij ons opgefokte
Regent des Mauvis van amazone Joyce van de Kuilen.
Bij de 65 strpn. voor de dressuur werden alleen 2,4 tijdfouten opgeteld.

Nieuwe amazones voor twee “de L’Eguille” pony’s.

Satie de L’Eguille en Querido de L’Eguille hebben beide een nieuwe amazone.

Satie de L’Eguille, internationaal eventing, EK eventing deelnemer in 2009 en ZZ-springen, voorheen top-pony van Pascalle van Boxtel,
is wegens Pascalles overgang naar de paarden, verkocht aan de familie Posthumus. Hun 9 jarige dochter Beau gaat Satie uitbrengen.
Beau beschikt naast veel talent over de nodige ambities, die zij zelf omschrijft met 'ik wil kampioen worden'


Querido de L’Eguille, internationaal eventing en M springen, is verkocht aan de familie Spaak voor hun dochter Mylène.
Querido, opgeleid en uitgebracht door Jordi Wilken, miste dit jaar net het EK eventing in Engeland. Ook Jordi heeft de overstap naar de paarden gemaakt. Het klikte direct tussen Querido en Mylène. Deze kersverse combinatie wist bij hun debuut in de springring al 2 winstpunten te scoren.
Mylene is net 11 jaar geworden. Ze is haar ‘hele’ leven al besmet met het paardenvirus. Haar eerste pony Knuffel, een minishetlander, kreeg ze al voor ze geboren was. Cindy, haar kleine witte Welsmerrie, kreeg ze toen ze 6 jaar was. Daar heeft ze inmiddels heel veel successen en overwinningen mee gehaald; zowel in het springen, dressuur en samengesteld. Haar eerste cross in Chaam, reed ze toen ze 8 jaar was. Daarna is ze ook besmet geraakt met het SGW virus. Ze rijdt al twee jaar met haar 2 b-ponies, Cindy en Moonlight, alle samengestelde wedstrijden die er te rijden zijn.
Haar droom met Querido is om Z dressuur; Z springen en Z sgw te worden en om heel veel mooie wedstrijden te rijden en van hem te genieten en te leren. En samen met hem een ‘winning team’ worden en maatjes voor het leven.
Hoogtepunten met Cindy: 5 x kringkampioen springen, Gelders kampioen dressuur, winnaar Bronzen Paard, winnaar Heuveltrophee, winnaar Kerstconcours Putten, winnaar Zilveren Cap.

6 nov, Levi Driessen presteert met beide pony’s super in Roosendaal.

Tijdens de springwedstrijd in Roosendaal hebben Levi en Geotrade Olivier de L’Eguille een 1e en een 2e plaats weten te bemachtigen in de klasse D-L. Met zijn nieuwe pony Solomon de L’Eguille werd hij 7e in de klasse D-B. Solomon is een 4 jarige volle broer van Olivier en is nog niet zo lang geleden door de fam. Driessen aangekocht, hij was toen alleen zadelmak. Het is dus een super prestatie van Levi en Solomon om tijdens hun spring debuut meteen een 7e plek te veroveren.Foto: Levi Drissen met Solomon de L’Eguille in Roosendaal.

14 nov, Levi Driessen en Geotrade Olivier de L’Eguille winnen eerste selectie kring Den Bosch.

In Schijndel werd afgelopen weekend een springwedsrijd verreden voor de selecties van kring Den Bosch. In manege De Molenheide streden 25 combinaties om de hoogste eer en selectie punten. Levi en Olivier streden voor wat ze waard waren en dat resulteerde in een geweldig gereden barrage in een tijd die meer dan 2 seconden sneller was dan van de nummer 2, een oranje strik kon dus mee naar huis.

Levi reed in de klasse D-B mee met Solomon de L’Eguille, voor deze jonge pony pas zijn 2e parcours. Jammergenoeg hadden Levi en Solomon even een kleine miscomunicatie in de dubbel waardoor ze langs de 2e hindernis gingen. De rest van het parcours werd heel netjes gereden, dat werd dan ook beloond met 50 stijlpunten, even veel als de nummer 2 in de einduitslag.

29/31 dec, Quinn de L’Eguille 2e en 4e tijdens internationale springwedstrijd bij Pony Indoor Wierden.

Rondom de jaarwisseling stonden er tijdens Pony Indoor Wierden ook verschillende internationale rubrieken op het progamma, voor Pascalle en haar Quinn de L’Eguille (Priory Firelight II & Locket Suela) de allerlaatste kans om te schitteren op het hoogste niveau. Deze kans werdt door de inmiddels 16 jarige amazone met beide handen aangegrepen. Op dinsdag werd in de rubriek “Int. Mixed competition” , met een deelnemersveld van 23 een mooie 4e plaats behaald. Op woensdag de rubriek “int. speed and handiness”, ook hier 23 deelneemers, een prachtige 2e plaats was het resultaat. In de finale op donderdag kon deze combinatie helaas geen hoge klassering bemachtigen maar Pascalle kan toch met trots terugkijken op een waardig afscheid van haar mooie internationale ponycarrière met haar “de L’Eguille” pony’s.

22 jan, Levi Driessen en Geotrade Solomon de L’Eguille 3e in D-B in Soest.


Deze leuke foto van een trotse Levi kregen wij van de familie Driessen. Een mooie strik en een medaille voor Levi en Solomon voor de behaalde 3e plaats in het D-B springen in Soest.Foto: Levi Drissen met Solomon de L’Eguille in Soest.

19 maart, Jelske Klunder en Opaal de L’Eguille eindigen in top 10 van Nationaal kampioenschap springen D-L.

Dit weekend werden er in Ermelo de Nationale kampioenschappen voor springpony’s verreden. Jelske Klunder was met haar Opaal de L’Eguille ( Priory Firelight II & Mastwood Papillon) ook van de partij en wel in de klasse D-L. Uit een veld van 30 deelnemers kwamen 14 foutlozen voor de barrage waaronder Jelske en Opaal. Jelske reed de barrage in een zeer snelle tijd van 37,69 sec, goed voor de 3e tijd, slechts 0,34sec verschil met de winnaar. Helaas viel er een balk en moesten ze genoegen nemen met een zeer fraaie 8e plaats, een mooi resultaat in een Nationaal kampioenschap.

2-3 april, Mylène Spaak en Querido L’Eguille 2e in eventingwedstrijd in Markelo.

In Markelo werd de jaarlijkse eventing wedstrijd verreden. In de klasse D-B startten twee “L’Eguille” pony’s te weten Mylène Spaak met Querido de L’Eguille en Jelske Klunder met Opaal de L’Eguille.
Het was weer een topdag voor de combinatie Mylène en Querido, in de dressuur scoorde ze 204 punten , omgerekend slechts 48 strafpunten. De cross werd super gereden , zonder hindernisfouten en met slechts 2,4 strafpunten voor tijd . Ook het springparcours werd foutloos afgelegd met een 8 voor stijl. deze super prestaties waren goed voor een totaal van 50,40 stpn. en een zeer mooie 2e prijs. Bij de rest van de 25 deelnemers aan deze rubriek had niemand meer dan een 7 voor stijl dat zegt toch wat over de nette prestatie die Mylène heeft geleverd.

Op de 9e plek stonden Jelske met Opaal, zij reden een nette dressuurproef met 60 stpn. als resultaat. Ook deze combinatie reed een foutloze cross met 12 tijdfouten. Met één balkje in het springen kwam het strafpuntentotaal op 76.

10 augustus, “De L’Eguille” pony’s presteren zeer goed tijdens de gelderse kampioenschappen springen.

Afgelopen weekend werden in Brummen de Gelderse kampioenschappen verreden.

Mylene Spaak, die startgerechtigd was voor dressuur en springen, wist met haar Querido de Leguille 5e te worden van de 48 deelnemrs in de klasse DB springen. Haar mooie cijfers voor de dressuurproeven waren niet hoog genoeg voor een ereplaats. Mylene was heel tevreden, omdat ze werkt aan de opleiding van Querido als eventingpony en ze weet hoe belangrijk de dressuur daarbij is. Mylène en Querido zijn uitgenodigd voor de Rabo talentendag eventing.

Jelske Klunder eindigde met Opaal de Leguille op een mooie 4e plaats in het DM, wat haar een startplaats voor de nationale finale opleverde. Opaal is helemaal 'op streek' sinds hij bij de familie Klunder op stal is.

Joyce van de Kuilen werd 2e in het Z met haar Regent des Mauvis, die op onze stoeterij is opgegroeid. Joyce weet de capaciteiten van Regent heel goed te benuten en wist eerder dit jaar ook al diverse eventing wedstijden in de klasse Z op haar naam te schrijven. Bovendien is ze opgenomen in het nationale B-kader eventing.

Een van onze jonge hengsten, de 4-jarige Tango is niet alleen geplaatst voor de nationale springfinale in Lamotte Beuvron ,Frankrijk, maar mag ook naar de nationale finale dressuur in Saumur. Beide finales hebben in Frankrijk een grote reputatie. In Frankrijk kent men in de zogenaamde 'cycle classique' niet de klassen als in nederland , maar een klasse per leeftijdsgroep, met een daaraan gerelateerde moeilijkheidsgraad.

In de voorafgaande springcompetitie liepen 428 ponies, waarbij Tango aan het eind op een 32e plaats eindigde. Een ander opvallend verschil met nederland is dat in deze cyclus de ponies door volwassenen mogen worden gereden.

De come-back van Claudia

Een mooie gelegenheid voor Claudia om als amazone terug te keren op de concoursvelden. Zij zegt daar zelf over: 'ik heb alle ponies, die van hier zijn vertrokken, de basisopleiding gegeven, maar hoe leuk het ook is dat ze later zo goed gaan, ik had nooit zelf het plezier. Het is bovendien interessanter als ze concourservaring en een bewezen niveau hebben, voordat ze verkocht worden.

Maar vergeet niet dat het wel 14 jaar geleden was dat ik mijn laatste springwedstrijd had.

Tango is een natuurtalent en de fouten die hij maakte zijn niet hem maar mij aan te rekenen,

maar gaandeweg de competitie ging het echt super. De parcoursen zijn best pittig, goed aan de hoogte en technisch best ingewikkeld voor een 4-jarige .

Afgelopen zondag bij de dressuur- kwalificatie wedstrijd in Ygrande FR, kreeg ik een compliment van de jury voor de basisafrichting van Tango, waarbij hij een 1e premie scoorde. We gaan volgend seizoen zeker door met het hier uit brengen van door ons gefokte ponies, maar we nemen er dan vier mee.

Eerst nog beide finales rijden'.

(Claudia runt samen met haar partner stoeterij Haras de Leguille)

10 augustus, Tango de Leguille in Frankrijk geplaatst voor de nationale finale springen EN dressuur.

30/31 augustus, Selecties tijdens Rabotalentendag zeer goed verlopen voor drie “de L’Eguille” ruiters.

De selecties voor het Rabotalentenplan zijn uitstekend verlopen voor de ruiters van 3 “de L’Eguille”pony’s, Levi Driessen met Olivier de L’Eguille, Mylène Spaak met Querido de L’Eguille en Gwen van Tilburg met Quinn de L’Eguille. Alle drie deze ruiters hebben de status van belofte weten te bemachtigen.
De ruiters die zijn geselecteerd tijdens de Rabo Talentendag en dus de status Belofte dragen worden negen keer getraind door de beste trainers uit het KNHS Trainersplatform. Door deelname aan de jeugdcompetities maaken ze kans om te worden opgenomen in een A- of B-kader van de KNHS.

Ben je Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent, dan heb je een door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus. Met zo'n talentenstatus heb je toegang tot een LOOT-school en biedt het Olympische Netwerk in de regio verschillende faciliteiten.

24 september, Dubbele overwinning voor Rebecca Hellemons en Pippin de L’Eguille tijdens New Forest sportdag.

Tijdens de jaarlijkse New Forest sportdag in Ermelo waren Rebecca Hellemons en Pippin de L’Eguille goed op dreef. In de D-B dressuur behaalde dit duo zelfs twee overwinningen met 200 en 202 punten, daarnaast behaalden ze ook nog eens een hele mooie 4e plaats in het druk bezette (47 deeln.) D-B springen.

Er waren nog meer prijswinaars met pony’s die bij onze stal vandaan komen nl, D-B dressuur : 4e prijs voor Levi Driessen met Geotrade Olivier de L’Eguille, D-B springen : 10e prijs voor Roza Driessen met Geotrade Solomon de L’Eguille, D-L springen : 2e prijs voor Levi Driessen met Geotrade Olivier de L’Eguille.

24 september, Twee kampioenen en een reserve kampioen bij Gelderse kampioenschappen eventing.


De Gelderse kampioenschappen zijn weer achter de rug, er deden maar liefst 5 pony’s mee die uit onze stal komen.
De klasse D-Z was het kampioenslint voor Joyce van de kuilen met Regent des Mauvis, deze B-kader combinatie stond met 57,81 strafp. voor de dressuur meteen aan de kop en wist op slechts 0,4 strafp. voor tijdoverschreiding haar eerste plaats vast te houden.

Het D-M kampioenschap was voor Gwen van Tilbug met Quinn de L’Eguille, ze stonden 3e na de dressuur. De cross en het springparcours werden zonder fouten gereden, dat resulteerde in een eerste plaats.


In de klasse D-L kwamen drie “de L’Eguille” combinaties aan de start, Nienke ruiter met Omar de L’Eguille bezetten na de dressuur de 4e plaats.
Dankzij een foutloze cross en springparcours konden ze opklimmen naar de 2e plek en dus het reserve kampioenschap.
Op de 13e plaats stond Mylène Spaak met Querido de L’Eguille en op plaats 16 stond Jelske Klunder met Opaal de L’Eguille.

Het eventingseizoen is afgesloten met de KNHS-kampioenschappen voor pony’s. De organisatie van de samengestelde wedstrijd in Bathmen vierde haar 25-jarig jubileum met een geslaagde titelstrijd onder ideale omstandigheden. Er deden maar liefst zes pony’s mee die bij ons zijn geboren en een die bij ons is opgegroeid, 2 in het Z, 1 in het M en 4 in de klasse L.
Van de zeven “de L’Eguille” pony’s kwamen er maar liefst zes zonder hindernisfouten uit de cross waarvan er drie op hun dressuurscore zijn blijven staan nl. Nienke Ruyter en Omar de L’Eguille(L), Mylène Spaak met Querido de L’Eguille(L) en Gwenn van Tilburg met Quinn de L’Eguille(Z), de andere drie hadden slechts één balkje in het springparcours.

In de klasse Z was er zilver voor Joyce van de Kuilen. Zij reed met de jonge Regent des Mauvis een foutloze cross, maar had twee tijdfouten. De titel verspeelde ze in het springparcours door 1 balkje. Joyce was de succesvolste deelnemer van de dag. Ze pakte niet alleen zilver in de klasse Z, maar eveneens zilver in de klasse M. Haar Hacienda’s Harry Potter is een relatieve nieuwkomer in deze tak van sport, half juni liep hij in Vlietland nog B.

6 november, Zilver, brons en teamzilver voor “de L’Eguille” pony’s bij Nationale kampioenschappen eventing. in Bathmen.

Gwen van Tilburg en Quinn de l’Eguille waren goed genoeg voor het brons. Als enige combinatie in de klasse Z, wist zij foutloos te blijven in de cross en bij het springen. Gwen behaalde ook de vijfde plaats in het M, dit keer met Elshofs Nando. Naast haar individuele plaatsingen behaalde ze teamzilver met “de Golden Girls” bestaande uit Gwenn van Tilburg met Quinn de L’Eguille, Jelske Klunder met Opaal de L’Eguille, Mylène Spaak met Querido de L’Eguille en Emmy Dielissen met Kantje's Zalza .

In de klasse L was het druk met “de L’Eguille” pony’s, op de 54 deelnemers tellende startlijst stonden wel vier pony’s uit onze stal. Omar de L’Eguille is de eerste die we tegenkomen op de uitslagenlijst, met zijn amazone Nienke Ruyter behaalde hij met alleen zijn dressuurscore als einduitslag een mooie 12e plaats.
Direct daarna op plaats 13 staat Opaal de L’Eguille met Jelske Klunder, zij moesten alleen maar een balkje in het springparcours op te tellen bij hun beginscore.
Op plaats 27 komen we Querido de L’Eguille met Mylèna Spaak tegen, ook zij hadden alleen hun dressuurscore op de eindlijst staan.
De 38e plaats was er voor Solomon de L’Eguille met Levi Driessen, deze veelbelovende jonge pony had met zijn ruiter Levi ook alleen de dressuurscore en een balkje in het springparcours.

Kortom, het was een geslaagd kampioenschap voor deze Leguille ponies en hun getalenteerde amazones en ruiter.

Foto archief

Foto archief